ChuWi Forum»Forum Chuwi Tablet Discussion Chuwi Hi10 Hi10 Pro: Wifi disconnected intermittently

Follow Us

Hi10 Pro: Wifi disconnected intermittently

[Copy link]

taitran|Post time:11-20-2016 07:31:31 View:7625|Reply:43

Another annoying problem with my hi10 pro, the wifi connection gets disconnected rather frequently while I am surfing the web with Edge or when I turn it back on after some time of not using. There is a yellow question mark in the wifi icon and the system seems hanging, tapping on the wifi icon does not pop out the connection listing. I notice that the network adapter gets disabled then, but I cannot reenable it. Restarting hangs forever, only powering it off and starting again fixes the problem.

I'm running Windows 10 Aniversary Update 1607. Anyone having the same problem can share some tips how to get around it?
Reply

Use magic Report

backlog| Post time 10-20-2016 08:19:46 | Show all posts
I have the same problem and don't know how to get around it other than disconnect and reconnect.
Reply Support Not support

Use magic Report

taitran| Post time 10-21-2016 20:42:36 | Show all posts
I don't have any problem with RemixOS. Windows 10 is still far from the level of Android and iOS in tablet areas.
Reply Support Not support

Use magic Report

pieter| Post time 11-12-2016 07:25:34 | Show all posts
check you energy settings.
Configuration->Energy and sleeping mode (or some like that as I translate this from Dutch)
Reply Support Not support

Use magic Report

frikchild| Post time 11-14-2016 11:52:47 | Show all posts
I have same problems on remix OS and Windows 10 64bit OS. WiFi in Windows Show Connected but no Internet connection. For a few minutes WiFi works than stop working in Windows and Remix. Then I instaled Android 6.0 and same problem persist.
I dont know what else can I do. I connected to USB 2 WiFi adapter and internet working with no problems. Same WiFi network works with other mobile devices with no problems (Windows Mobile and Android devices!). I tried on other network in my job and there is same problem.
Is there same hardware problem or how can I repair Chuwi?! I tried chaninging my wireless to 2.4GHz only mode and only 20MHz Bandwith with no luck.
I have dual boot Chuwi Hi10Pro 4GB/64GB with Windows 10 64bit and Remix OS 2, model CWI529 SN Hi10 PQ64G42160802xxx.
Reply Support Not support

Use magic Report

pieter| Post time 11-15-2016 01:45:44 | Show all posts
Now... we all wonder how you installed Android 6.............. as that would require remix os 3.x...
Reply Support Not support

Use magic Report

habibi1234| Post time 11-15-2016 19:38:04 | Show all posts
frikchild replied at 11-14-2016 11:52
I have same problems on remix OS and Windows 10 64bit OS. WiFi in Windows Show Connected but no Inte ...

Wait... how did you install Android 6.0?
Reply Support Not support

Use magic Report

kenzotange| Post time 11-18-2016 02:12:38 | Show all posts
Did someone write to Chuwi and request a solution for Wi-Fi issues?
Reply Support Not support

Use magic Report

albertcastellon| Post time 11-19-2016 05:03:43 | Show all posts
Hi guys,

Looks like I found a solution. Just updated the Realtek RTL8723 drivers from this web site: https://drivers.windows10downloa ... lan-driver-drivers/

So far so good, no more disconnections for now.

BTW: I installed the last one on the list Realtek RTL8723BS Wireless SDIO Adapter Driver 3008.39.801.2016 for Windows 10 64-bit

Give it a try and come back to tell if it worked.
Reply Support Not support

Use magic Report

taitran| Post time 11-20-2016 07:31:31 | Show all posts
albertcastellon replied at 11-19-2016 05:03
Hi guys,

Looks like I found a solution. Just updated the Realtek RTL8723 drivers from this web site ...

Awesome, I will give it a shot. My last attempt was unsuccessful, btw, it was an older driver than your link.
Reply Support Not support

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Quick Reply To Top Return to the list